Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka


Vinea centar d.o.o. za trgovinu, usluge i graditeljstvo (u daljnjem tekstu: VINEA CENTAR); Trnava I. 18, 10040 Zagreb, OIB: 78561542248, kao voditelj obrade Vaših osobnih podataka, koristi i štiti sve informacije koje Korisnici/Kupci istoj dostavljaju kada koriste web stranicu www.vinea-centra.hr, internetske portale i društvene mreže na kojima se oglašavamo kao i sve ostale alate i mogućnosti za oglašavanje, osobito u pogledu obrade osobnih podataka u pružanju svojih usluga.

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

VINEA CENTAR veliku važnost pridodaje sigurnosti i povjerljivom postupanju s Vašim podacima, stoga se koriste isključivo najmoderniji sigurnosni standardi. S podacima koje ste nam povjerili, odnosno koje smo prikupili, postupamo strogo povjerljivo i krajnje odgovorno. Stoga ćemo Vas izvještavati sukladno važećim odredbama o zaštiti podataka (GDPR, Opća uredba o zaštiti podataka 2018.).

Kako prikupljamo osobne podatke

VINEA CENTAR prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke te dokumente ili fotografije, koje ste učitali i to u svrhu obrade i slanja ponuda i računa u okviru poslovnog odnosa s Vama kao partnerom (kupac, dobavljač), uključujući u tom kontekstu elektronski izrađene i arhivirane dokumente (poput npr. korespondencije).

VINEA CENTAR prikuplja Vaše osobne podatke, između ostalog, u slijedećim slučajevima:

 • ako nas izravno kontaktirate putem bilo koje internetske stranice na kojima se VINEA CENTAR oglašava, kako biste zatražili informacije ili ponude o našim proizvodima i uslugama i/ili putem naše kontakt forme,
 • ako izravno kod nas kupite proizvod i/ili uslugu,
 • ako odgovorite na naše izravne marketinške kampanje, na primjer ispunjavanjem kontakt forme za unos podataka na našoj internetskoj stranici,
 • ako nam naši partneri dostave Vaše podatke na dozvoljen način.

Ako ste mlađi od 18 godina, molimo Vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.

VINEA CENTAR u navedenim slučajevima obrađuje sljedeće osobne podatke:

 • Ime i prezime fizičke osobe,
 • Naziv pravne osobe,
 • Kontakt podatke (adresa, e-adresa, telefonski kontakt),
 • OIB za kreiranje računa i ispisivanje ponuda,
 • Podatke o proizvodima za koje želite ponudu,
 • Podatke o plaćanju (način plaćanja i sl.).

Kod svakog pristupa našoj internetskoj stranici korišteni internetski preglednik šalje podatke o korištenju i pohranjuje ih u obliku datoteka zapisnika tzv. „server log files“. Pohranjuju se sljedeći podaci:

 • IP adresa računala s kojeg se pristupa sadržaju,
 • podaci, koji služe za prepoznavanje korisnika na platformi,
 • naziv stranice koja se učitava,
 • datum i vrijeme učitavanja,
 • polazni URL s kojeg je korisnik došao na učitanu stranicu,
 • identifikacijski broj sesije.

Kako se Vaši podaci mogu koristiti

Korištenje osobnih podataka u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka mora biti opravdano temeljem jedne od pravnih „osnova“, a mi ovim Pravilnikom utvrđujemo osnove za svaku upotrebu osobnih podataka.

Opravdane osnove za obradu podataka su, između ostalog, legitimni interes, ugovorna obveza, zakonska osnova i suglasnost. Obradu na temelju legitimnog interesa VINEA CENTAR koristi za promoviranjem i pružanjem informacija o svojim proizvodima i uslugama, u svrhu održavanja najviših standarda prodaje proizvoda i usluga iz svoje ponude. Temeljna prava i slobode postojećih i potencijalnih kupaca odmjerena su u odnosu na interes VINEA CENTRA da obrađujemo podatke u navedenu svrhu.
VINEA CENTAR će prikupiti kontaktne podatke, podatke o izvršenim uslugama, kupljenim proizvodima, jamstvu, kao i informacije o povijesti Vas, kao Kupca, kada koristite i/ili kupite naše proizvode i/ili usluge u svrhu obrade zahtjeva na temelju jamstva ili servisne podrške za izvršene usluge.

Prosljeđivanje Vaših podataka trećim osobama

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama pod uvjetom da postoji opravdana osnova za prijenos, primjerice službama za dostavu koje trebaju znati ime i prezime,  adresu, kontakt broj i sl. kako bi mogle dostaviti robu koju ste naručili. Nadalje, u mjeri u kojoj nam je potrebno, Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni društvima koja nam pružaju određene usluge, uključujući marketinšku pomoć, knjigovodstvenu pomoć, tehničku pomoć, obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama, pružanje usluga za kupce, monterskim firmama te slanje poruka u naše ime. Ograničit ćemo osobne podatke koje tim društvima dajemo te će imati pristup jedino onim podacima koji su im potrebni u posebno određene svrhe.

VINEA CENTAR može se koristiti direktnim marketingom temeljem Vaših osobnih podataka kako bi Vas informirali o novostima i promocijama u našoj ponudi, o posebnim pogodnostima za kupnju, o prezentacijama novih proizvoda, kao i našim nastupima na sajmovima, konferencijama te ostalim događanjima isključivo uz Vašu suglasnost.

Suglasnost za direktni marketing može se u bilo kojem trenutku povući. Svaka osoba također može bilo kada dati prigovor na obradu podataka u gore navedenu svrhu.

VINEA CENTAR podliježe zakonima Republike Hrvatske, kao i nadnacionalnim propisima i dužna ih se pridržavati, uključujući pružanje Vaših podataka tijelima za provedbu zakona, regulatornim i sudskim tijelima te trećim parničnim stranama vezano uz postupke ili istrage bilo gdje u svijetu gdje je to zahtijevano. Tamo gdje je to dopušteno, izravno ćemo Vam uputiti takav zahtjev ili Vas obavijestiti prije odgovora, osim ako bi to moglo utjecati na sprječavanje ili otkrivanje zločina.

Pružanje osobnih podataka u svrhu sukladnosti s obvezujućim zahtjevima za Vašim podacima predstavlja zakonsku obvezu koja ovisi o konkretnom zahtjevu.

Google Analytics

Naša internetska stranica koristi Google Analytics, uslugu analize interneta koju pruža Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi tzv. kolačiće („cookies“), tekstove datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i omogućuju analizu korištenja internetske stranice. Informacije koje stvara kolačić o tome kako koristite ovu stranicu (uključujući Vašu IP-adresu) šalju se na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju. Google te informacije može koristiti u svrhu vrednovanja Vašeg korištenja web stranice, izrade izvješća o aktivnostima na webu za operatera internetske stranice i pružanja dodatnih usluga povezanih s korištenjem internetske stranice i Interneta.

Google također može prenijeti te informacije trećim stranama ako je to zakonski propisano ili ako te treće strane obrađuju podatke prema ugovoru s tvrtkom Google. Google ni u kojem slučaju neće povezati Vašu IP adresu s drugim Googleovim podacima. Pohranjivanje „kolačića“ možete spriječiti odgovarajućom postavkom softvera Vašeg preglednika; no napominjemo da možda u tom slučaju nećete moći upotrebljavati sve funkcije ove internetske stranice u punom opsegu.

Korištenjem ove internetske stranice izjavljujete da se slažete s obradom podataka koje Google prikupi o Vama, na gore opisan način i u gore navedene svrhe.

Dodaci za društvene mreže Facebook, Instagram, Twitter i sl.

Na našoj internetskoj stranici koristimo tzv. dodatke za društvene mreže („plugins“) za određene društvene mreže.

U svrhu povećanja zaštite Vaših podataka prilikom posjete našoj stranici, dodaci za društvene mreže implementirani su u stranicu pomoću tzv. „rješenja u 2 klika“. Ova implementacija jamči da se kod učitavanja naše stranice koje sadrže takav dodatak povezujte odmah s poslužiteljima Facebooka, Googlea, Instagrama, Twittera i sl. U svrhu zaštite Vaših osobnih podataka na tim stranicama, vrijede Opći uvjeti o zaštiti osobnih podataka sa tih stranica i Vinea centar ne snosi odgovornost za iste.

Sadržaj predmetnog dodatka zatim pružatelj usluge izravno prosljeđuje u Vaš preglednik i implementira u stranicu. Implementacijom dodatka pružatelji usluge primaju informaciju o tome da je Vaš preglednik učitao određenu stranicu naše internetske ponude, ujedno i ako ne posjedujete profil tog pružatelja usluge ili ako u tom trenutku niste prijavljeni. Ove se informacije (uključujući i Vašu IP adresu) prenose izravno s Vašeg preglednika na poslužitelj pružatelja usluge u SAD-u i tamo pohranjuju.

Ako ste prijavljeni na društvenu mrežu, tada pružatelj usluge može odmah prilikom posjete pridružiti našu internetsku stranicu Vašem profilu na društvenim mrežama. Ako ste pomoću programskih dodatka u interakciji, npr. ako ste pritisnuli gumb „Sviđa mi se“ ili „Pošalji na Twitter“ te će se informacije odmah prenijeti izravno na poslužitelj pružatelja usluge i tamo pohraniti. Osim toga, informacije se objavljuju na društvenoj mreži, odnosno Vašem računu i tamo prikazuju Vašim kontaktima.

Svrhu i opseg prikupljanja i daljnje obrade i korištenja podataka od strane pružatelja usluga kao i Vaša prava u vezi s tim te mogućnosti podešavanja zaštite privatnosti možete pronaći u uputama za zaštitu privatnosti pružatelja usluga (npr. Facebook, Twitter, Instagram i sl.) te Vinea centar ne snosi odgovornost za iste.


Ako ne želite da društvena mreža izravno pridruži prikupljene podatke o našoj web prezentaciji Vašem profilu, morate se odjaviti s te društvene mreže prije aktivacije dodataka.

Preusmjeravanje s naše web stranice na stranicu našeg poslovnog partnera

Vinea centar u svrhu objave informacija o proizvodima i uslugama koje pruže može na svoju web stranicu integrirati poveznicu na web stranicu našeg poslovnog partnera. O sigurnosti i zaštiti Vaših podataka na drugim web stranicama ne snosimo nikakvu odgovornost.

Kako čuvamo sigurnost Vaših podataka

Koristimo razne sigurnosne mjere, uključujući enkripciju i autentifikaciju, kako bismo zaštitili i održali sigurnost, integritet i dostupnost Vaših podataka.

Između ostalog, koristimo i sljedeće mjere:

 • strogo ograničen osobni pristup Vašim podacima po načelu „nužnog pristupa“,
 • sigurni prijenos prikupljenih podataka,
 • postavljanje vatrozida na IT sustave u svrhu zabrane neovlaštenog pristupa,
 • trajno praćenje pristupa IT sustavima radi detekcije i sprječavanja zlouporabe osobnih podataka.

Svi Vaši podaci pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima i sigurnim poslužiteljima naših partnera te im se pristupa i koristi u skladu s našim pravilima i standardima sigurnosti. Zaštita privatnosti Vaših podataka je trajna te VINEA CENTAR poduzima sve mjere potrebne za njihovu zaštitu. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Svakom potrebnom registracijom, prijavom ili ispunjavanjem kontakt forme na internet stranici www.vinea-centar.hr,  dajete nam zasebnu suglasnost (privolu) da obrađujemo Vaše osobne podatke navedene u registracijskoj, prijavnoj ili kontakt formi u određenu svrhu/e, kao i podatke dostupne u procesu dostave dokumentacije. Svrhe koje VINEA CENTAR može istaknuti u registracijskoj, prijavnoj ili kontakt formi zahtijevaju zasebnu privolu svake posebno.

Obvezujemo se čuvati privatnost Vaših osobnih podataka te s istima postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (679/2016) EU, Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i drugim važećim primjenjivim propisima. Prikupljene osobne podatke korisnika i posjetitelja web stranice, ne smijemo i nećemo neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u gore navedenim slučajevima i slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava, ukoliko to čini našu zakonsku obvezu ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza.

Obvezujemo se da nećemo zloupotrebljavati osobne podatke iz registracijskog, prijavnog ili drugog obrasca, niti ih bez Vašeg dopuštenja prepuštati trećim osobama, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza (gore objašnjenih).

Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici VINEA CENTRA i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se pružati zaštitu Vaših osobnih podataka na način da prikupljamo samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje svrhe dane privole ili legitimnog interesa, ugovorne ili zakonske osnove. Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe (IP adresa, ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) koristit ćemo isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti, odnosno u statističke svrhe.

Prema važećem nacionalnom i nadnacionalnom zakonodavstvu, u cilju zaštite povjerljivosti osobnih podataka, posebno se obvezujemo postupati s Vašim podacima u skladu sa zakonom i dobroj vjeri, prikupljati podatke isključivo u točno određene i zakonite svrhe, osigurati primjerenu, sigurnu pohranu osobnih podataka, na način da ista ne prelazi svrhu radi koje su podaci prikupljeni i radi koje se obrađuju; osigurati točnost osobnih podataka; osigurati obradu osobnih podataka samo za vrijeme i svrhu za koju je to potrebno; poduzimati sve potrebne i prikladne tehničke i organizacijske mjere radi sprječavanja uništenja, oštećenja ili gubitka osobnih podataka Korisnika.

Za slučaj da više ne želite da više na bilo koji način obrađujemo Vaše podatke,  zahtijevate brisanje, ispravak ili prijenos Vaših podataka, o tome nas obavijestite i to putem e-mail poruke na e-mail adresu Službenika za zaštitu podataka Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj telefona: +385 1 6140 143.

VINEA CENTAR može kontaktirati Korisnika radi provjere autentičnosti zahtjeva.

Korisnik koji je fizička osoba može u bilo kojem trenutku zatražiti da mu/joj VINEA CENTAR:

 • Omogući pristup katalogu prikupljanja osobnih podataka;
 • Potvrdi obrađuju li se podaci u odnosu na Korisnika te omogućiti pregled osobnih podataka sadržanih u sustavu pohrane osobnih podataka;
 • Proslijedi osobne podatke koji su sadržani u sustavu pohrane podataka;
 • Pruži popis trećih osoba kojima su preneseni osobni podaci, kada su im preneseni, na temelju čega i u koju svrhu;
 • Pruži informacije o izvorima na kojima se temelje evidencije koje osobne podatke sustav pohrane sadrži o pojedincu i načinu obrade;
 • Pruži informacije o svrsi obrade i vrsti osobnih podataka koji se obrađuju, kao i sva potrebna objašnjenja u tom smislu;
 • Objasni tehničke ili logičko-tehničke postupke donošenja odluka ako obavlja automatizirano odlučivanje obradom osobnih podataka pojedinca.

Rok čuvanja podataka Korisnika od strane VINEA CENTRA traje doživotno ili do primitka zahtjeva za brisanje od strane pojedinca na koga se osobni podaci odnose, nakon čega se osobni podaci brišu. VINEA CENTAR čuva osobne podatke dulje od navedenog roka samo ako je to obvezujuće važećim propisima u RH ili nadnacionalnim zakonodavstvom.

Osobni podaci koji više nisu potrebni, uništavaju se na siguran način.

Ukoliko Korisnik ima prigovore na obradu njegovih podataka od strane VINEA CENTRA, može uložiti svoj prigovor nadležnom državnom tijelu, sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

VINEA CENTAR d.o.o.

Kontakt

ADRESA:
Trnava I. 18,
10 040 Zagreb

tel: +385 1 6140 143
mob: +385 99 3535 001

e-mail: prodaja@vinea-centar.hr

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - petak: 09:30 - 17:00h
Subota: 08:00 - 13:00h
Nedjeljom i praznicima: NE RADIMO