Čišćenje i održavanje stolarije

Vaša nova PVC stolarija je proizvod kao i svaki drugi te zahtijeva redovito čišćenje i održavanje. Kada je riječ o održavanju, PVC kao materijal je iznimno zahvalan i uz minimalno utrošeno vrijeme, ostaje postojan dugi niz godina. Pridržavanjem nekoliko korisnih savjeta osigurat ćete si dugotrajno uživanje u proizvodu, kako s estetske tako i s funkcionalne strane.

Nakon ugradnje Vaše nove PVC stolarije, potrebno je odmah skinuti zaštitnu foliju s vanjske strane. U suprotnom se može dogoditi da se ona pod utjecajem visokih i niskih temperatura istopi ili zapeče i postane vrlo teška za skidanje. Isti princip Vam je i ako ćete Vašu PVC stolariju skladištiti neko vrijeme prije ugradnje.

Kod čišćenja PVC stolarije potrebna Vam je mlaka voda, blago sredstvo za čišćenje ili pranje te mekana krpa. U pravilu sve što uobičajeno imate u svom domu.

Nakon što operete PVC profile nemojte ih brisati i sušiti sa suhom krpom. Tim procesom stvara se električni naboj na Vašim prozorima koji zatim opet privlači čestice prašine. S druge strane, brisanje prozora vlažnom krpom i sapunicom uklanja naboj i sprječava njegov ponovni nastanak. Ako na svojoj PVC stolariji uočite mrlje, nemojte posegnuti za agresivnim sredstvima za čišćenje koja imaju jako nagrizajuća svojstva, kao primjerice alkohol, aceton, razrjeđivač i slične spojeve. U tom slučaju, slobodno nas kontaktirajte kako bismo zajedno pronašli najbolje rješenje. Također obratite pažnju i na otvore za odvodnju vode te odstranite moguća začepljenja.

Vaša PVC stolarija ne sastoji se samo od PVC profila. Tu se dodatno nalazi još i ostakljenje, brtve, okovi i eventualno inox. U svakom slučaju, ne koristite oštre predmete i nagrizajuća sredstva jer bi tako mogli bespovratno oštetiti svoj novi proizvod.

Saznajte više o garanciji, jamstvu i održavanju Vaše nove PVC stolarije.

vaš dom zaslužuje najbolje

Kontakt

ADRESA:
Trnava I. 18,
10 040 Zagreb

tel: +385 1 6140 143
mob: +385 99 3535 001

e-mail: prodaja@vinea-centar.hr

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - petak: 09:30 - 17:00h
Subota: 08:00 - 13:00h
Nedjeljom i praznicima: NE RADIMO